21. juni 2024
grayscale photo of man thinking in front of analog wall clock

Photo by Brett Sayles on <a href="https://www.pexels.com/photo/grayscale-photo-of-man-thinking-in-front-of-analog-wall-clock-1194196/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

(Øresund Avis - Helsingør: ) Sammen med forfatteren og foredragsholderen Tulsa Jansson arrangerer Dunkers kulturhus i Helsingborg fem workshops om temaet filosofi i efterårsferien.

(Øresund Avis – Helsingborg: ) Sammen med forfatteren og foredragsholderen Tulsa Jansson arrangerer Dunkers kulturhus i Helsingborg fem workshops om temaet filosofi i efterårsferien.

Her gives deltagerne et indblik i filosofiens verden og værktøjer til at se og udfordre deres egen tankegang. I løbet af de fem lejligheder ses der nærmere på, hvad mod og nysgerrighed, lytten og ydmyghed kan gøre for at gøre en dialog bedre.

Er det som pacifist i orden at kæmpe for din ret til at være en menneskelig fredsdue? Og hvordan kan nysgerrighed gøre dig til en bedre højttaler? At blive hobbyfilosof handler om at forsøge at opdage verdens mysterier og sammen med andre få indsigt, der kan være nyttig i hverdagen. Til efteråret giver Dunkers Kulturhus og Tulsa Jansson 25 personer muligheden via workshoppen Tankereda, hvor de veksler kreativ tænkning med øvelser og teori.

Tankereda arrangeres på stedet i Dunkers kulturhus i Helsingborg fra 18.00 til 19.30. Det er ikke nødvendigt at have nogen forudgående viden om filosofi før, og det vigtigste er, at man er interesseret i dialog og tænkning uden for boksen.

  1. oktober 18.00: Hvad er filosofi? Hvad er dialog?
  2. oktober 18.00: Spørgsmålets prioritet og lyttingen
  3. november 18.00: Argumenter og domme
  4. november 18.00: Skjulte antagelser og perspektiver
  5. november 18.00: Mod og nysgerrighed

Tankereda ledes af Tulsa Jansson, der har en baggrund inden for moralfilosofi, politisk filosofi og etik. Tulsa uddanner virksomheder og organisationer, og hun er grundlæggeren af ​​Swedish Society for Philosophical Practice, der arbejder for at sikre, at det filosofiske er i pleje, skole og offentlige institutioner. Hun har også skrevet bogen Du har svaren: Filosofi till vardags.  Til efteråret udgiver hun en ny bog om visdom.

Det koster 180 kroner at deltage i alle fem arrangementer. Billetter kan købes ved indgangen til Dunkers kulturhus eller online via Helsingborgs kulturbutik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.