19. april 2024

Foto: Daderot.

En medarbejder ved Vor Frue Kirke i København – også kendt som Københavns Domkirke – er blevet fritstillet og politianmeldt efter anklager om overgreb og grænseoverskridende adfærd.

Det meddeler menighedsrådet i en pressemeddelelse.

Sagen kom frem, da Berlingske i søndags skrev om en medarbejder ved kirken, som over flere år tilbage i 1990’erne skulle have udvist krænkende adfærd, herunder seksuelle krænkelser af en mindreårig.

Kirkeministeriet gået ind i sagen

Kirkeministeriet har siden bedt advokatfirmaet Kromann Reumert om at lave en undrsøgelse og bistå med at sikre, at nuværende og tidligere ansatte, menighedsrådsmedlemmer og andre frit kan oplyse om deres eventuelle kendskab til tilfælde af krænkende adfærd ved kirken i den periode, hvor den pågældende har været ansat. Undersøgelsen ventes afsluttet efter sommerferien.

-Sager af den her karakter skal altid frem i lyset – uanset om det foregår i folkekirken eller andre steder. I sidste ende er det vores børn, det handler om, og derfor tager jeg sagen meget alvorligt. Den adfærd, der beskrives, er rystende og dybt alvorlig, og derfor har jeg bedt om en tilbundsgående undersøgelse. Vi er nødt til at have afdækket hele forløbet nærmere, sådan at der kan drages den nødvendige konsekvens, siger kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Fritstillet og politianmeldt

Onsdag holdt Vor Frue Kirkes menighedsråd møde med deltagelse af 13 ud af 15 medlemmer og her blev det bl.a. besluttet, at fritstille den pågældende mangeårige medarbejder og politianmelde vedkommende.

Menighedsrådet har også besluttet, at intensivere arbejdet med Københavns Stifts handleplan
vedrørende seksuel chikane.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.