25. juli 2024
woman drinking water

Foto: Daria Shevtsova / <a href="https://www.pexels.com/photo/woman-drinking-water-1458671/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Forbrugerne fra Kregme Vandværk, som siden weekenden har skulle koge deres vand, kan nu igen drikke vandet direkte fra hanen.
woman drinking water
Foto: Daria Shevtsova / Pexels.com

Forbrugerne fra Kregme Vandværk, som siden weekenden har skulle koge deres vand, kan nu igen drikke vandet direkte fra hanen.

To dage i træk har prøver af drikkevandet vist, at vandet nu er rent, og at der således ikke længere er E. Coli bakterier i vandet. Det betyder, at anbefalingen om at koge vandet ophæves.

Beslutningen om at hæve kogeanbefalingen er truffet af Halsnæs Kommune i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er dog ikke fordi, man har fundet foreningskilden, i stedet vil de berørte forbrugere fortsat få deres drikkevand leveret fra Kappelhøj Vandværk fremfor fra Kregme Vandværk, hvor forureningen opstod. Det skyldes, at det indtil nu ikke har været muligt at finde ud af, hvorfor der er kommet E. Coli bakterier i vandet til at starte med.

Indtil videre har nye prøver fra Kregme Vandværks egne boringer vist rent drikkevand. Det samme er tilfældet med prøver fra vandværkets rentvandstank, efter tanken har været tømt og er blevet fyldt igen. Derfor er der fortsat gang i kildeopsporing for at undersøge, hvordan forureningen opstod, så man kan forebygge, at det kan ske på samme måde igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.