25. juli 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/com77380/">com77380</a> / Pixabay

Der er fundet E. Coli bakterier i en prøve i vandet fra Kregme Vandværk og derfor anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at vandet indtil videre koges før anvendelse.
Arkivfoto: com77380 / Pixabay

Der er fundet E. Coli bakterier i en prøve i vandet fra Kregme Vandværk og derfor anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at vandet indtil videre koges før anvendelse.

Fundet blev konstateret ved en rutineprøve af vandet fra Kregme Vandværk. Der er tale om et mindre indhold af E. Coli bakterier i drikkevandet, men for en sikkerheds skyld anbefaler myndighederne derfor, at vandet koges, før man drikker det og før brug i forbindelse med madlavning og tandbørstning. Vandet kan fortsat anvendes til rengøring, toiletskyl og personlig hygiejne m.v.

For at dræbe bakterierne i vandet, skal det koge et minut. Hvis du benytter en elkedel, er det derfor nødvendigt at give vandet to opkog med 3-5 minutters mellemrum.

Hvis man har drukket af vandet, uden det har været kogt først, kan man blive syg, men risikoen er meget lille. Hvis man oplever symptomer på en mave-tarm infektion eller på andre måder får det skidt, anbefales man at kontakte sin praktiserende læge eller ringe 1813, hvis det er uden for lægens åbningstid.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvornår vandet igen kan benyttes på almindelig vis, men da mængden af E. Coli bakterier var meget lille, er der mulighed for, at der er tale om en fejl ved prøven. For at afklare dette, bliver der taget en ny prøve.

Så snart der er nyt om situationen, vil Halsnæs Kommune oplyse om det på kommunens hjemmeside www.halsnaes.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.