18. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Det våde sommervejr i juli har tilsyneladende fået flere til at kaste sig over bøgerne. Bibliotekerne i Guldborgsund har nemlig haft en usædvanlig travl juli sammenlignet med de forgangne år.

Tal fra bibliotekerne i Guldborgsundd viser, at det fysiske udlånstal er steget med på 7,3%. Det svarer helt konkret til 1605 fysiske udlån mere, sammenlignet med 2022.

– Vi har tydeligt kunne mærke den stigende interesse for at låne bøger hen over sommerferien. Gennem de seneste uger er vi mandag morgen mødt ind til markant flere bestillinger, end vi plejer. Og flere låner mere end en enkelt bog. Jeg havde blandt andet en låner, der skulle have alle Läckbergs krimier, fortæller biblioteksassistent, Steen Thygesen, der arbejder på Hovedbiblioteket i Nykøbing F.

Særligt hele serier, krimier og dvd’er har været populært hen over sommeren.

De ekstra udlån i år kommer primært fra Hovedbiblioteket i Nykøbing F., Biblioteket i Nørre Alslev, i Nysted og Storstrøms fængslet. Biblioteket i Væggerløse havde det samme antal udlån som i 2022, og bibliotekerne i Stubbekøbing og Sakskøbing havde færre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.