17. april 2024

Danskerne køber mange gavekort, som de ikke når at få brugt inden de er udløbet.

Det skriver Søndagsavisen, som i samarbejde med analysebureauet Yougov har spurgt danskerne hvor ofte de ikke får brugt gavekort.

Ifølge undersøgelsen oplyser 38 procent af danskerne, at de mindst én gang har oplevet at miste et gavekort, der faldt for udløbsdatoen.

Mister millioner af kroner
Ifølge kilder i branchen sælges der hvert år gavekort for mindst én milliard kroner, og ifølge Henrik Berg, direktør i gavekortfirmaet Smartbox, er det ”nogle procent”, som aldrig bliver indløst.

Et forsigtigt bud er altså, at danskerne mister gavekort for 10-20 millioner kroner om året.

– Det er rigtig store beløb, der går tabt. Forbrugerne betaler for noget, som butikken ender med ikke at levere. Det er selvfølgelig en rigtig god forretning for gavekortudbyderne, siger Jakob Steenstrup, jurist i forbrugerrådet Tænk, til Søndagsavisen.

Han mener, at gavekortene går tabt, fordi mange af dem har en alt for kort udløbsfrist. Men det er ikke hele forklaringen ifølge Jeppe Trolle Linnet, P.hd. i forbrugsstudier:

– Vi er et samfund af travle mennesker med masser af materielle goder. Derfor har et gavekort sjældent nogen stor værdi for os, og den blanding af travlhed og mæthed af goder betyder, at man hurtigt glemmer sådan et kort. Det er et rent overflodsfænomen, siger han.

Ingen af de gavekortudbydere, som Søndagsavisen har været i kontakt med, ønsker at oplyse, hvor mange gavekort der går tabt. Henrik Berg, direktør for Smartbox, og Nicolai Bille Krogh, direktør for Go Dream, afviser dog begge, at der spekuleres i at tjene penge på udløbne gavekort.

– Det er klart, at hvis jeg vil have det størst mulige overskud, så skal alle glemme deres gavekort i skuffen. Omvendt kan man sige, at hvis jeg vil have en god forretning, så skal alle bruge deres gavekort og fortælle andre om deres gode oplevelse. Vi har en stor interesse i, at de bliver brugt, siger Nicolai Bille Krogh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.