16. juni 2024

Retten i Holbæk. Foto: Alex Christensen.

Retten i Holbæk. Foto: Alex Christensen.

En 20-årig mand fra Tølløse blev i går dømt for at have voldtaget en 16-årig pige, vvar ude af stand til at modsætte sig voldtægten, da hun var påvirket af rusmidlet “hest”.

Voldtægten fandt sted til en fest hos den 20-årige i begyndelsen af maj i år. Til festen havde pigen bl.a. indtaget rusmidlet “hest”, der først og fremmest er et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb på heste.

Pigen var efter indtagelsen blevet så påvirket, at hun var faldet i søvn på den 20-åriges seng og herefter havde han voldtaget hende.

Dommen faldt ved Retten i Holbæk, der idømt den 20-årige 1 år og 2 måneders fængsel

– Jeg er tilfreds med udfaldet af dommen. Ofrene for voldtægt bliver udsat for en af de alvorligste og voldsomste krænkelser af deres integritet og deres selvbestemmelsesret, og krænkelsen kan have langvarige konsekvenser for de pågældende. Og derfor skærpede regeringen i 2016 straffen, således at man som udgangspunkt skulle straffes med 1 år og 2 måneders fængsel for en voldtægt af denne karakter. Det udgangspunkt fulgte retten i dag, siger anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Koray Ufuktan Er.

Den 20-årige ankede dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.