Udleverede sit dankort – falske bankfolk hævede 15.000 kroner

Mandag eftermiddag anmeldte en 74-årig kvinde fra Køge, at falske bankfolk havde fået udleveret hendes dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr. i en pengeautomat.

Politiet kørte ud til den 74-årige, som blev afhørt til sagen for at få klarlagt de præcise detaljer i sagen, der behandles som en sag om bedrageri over for den 74-årige.

Kvinden forklarede politiet, at hun ca. kl. 12.00 var blevet ringet op af en kvinde, som præsenterede sig som medarbejder i NETS. Årsagen til hendes henvendelse til den 74-årige var et forsøg på uberettiget hævning af nogle penge på den 74-åriges bankkonto, så hun skulle udlevere sit dankort, så NETS kunne undersøge sagen nærmere.

Under samtalen med kvinden dukkede en mand op på den 74-åriges bopæl og fik udleveret dankortet, som efterfølgende blev misbrugt i en pengeautomat. Det kunne banken oplyse den 74-årige om, da hun efterfølgende henvendte sig for at få spærret dankortet.

Manden, der fik dankortet udleveret, blev beskrevet som: 20-25 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, kort hår, iført lysebrun jakke og et mundbind.
Han var blevet lukket ind i opgangen af en beboer i den beboelsesejendom, hvor den 74-årige bor.

Der har efterhånden været mange lignende sager, hvor især ældre borgere, bliver kontaktet af falske bankfolk, som beder om at få udleveret kort og koder. Politiet oplyser, at ingen pengeinstitutter afhenter et dankort hos en kunde, såfremt der er mistanke om misbrug af kortet, når det skal spærres. Politiet opfordrer til, at man er særdeles skeptisk med at give personlige oplysninger ved uventede telefonopkald, og at man aldrig udleverer betalingskort til andre end f.eks. de rigtige bankmedarbejdere i eget pengeinstitut.

Politiet har også tidligere opfordret til, at pårørende til ældre familiemedlemmer advarer dem om fremgangsmåden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

--- Default template here