6. maj 2024

Udenrigsminister Villy Søvndal var tirsdag den 22. oktober udsat for en blodprop i hjertet. Han gennemgik en vellykket operation og skulle efter planen være genindtrådt i embedet i den kommende uge.

Efterfølgende er udenrigsministerens kone, Heidi Perto, blevet ramt af et hjerteanfald og har den seneste uge været indlagt på Odense Universitetshospital. Hun er fortsat indlagt, og kan se frem til et længere genoptræningsforløb.

På den baggrund tager udenrigsministeren orlov for at pleje familien gennem en svær tid.

I udenrigsministerens fravær har statsministeren indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at udenrigsministerens sagsområder varetages af de to øvrige ministre i Udenrigsministeriet, handels- og europaminister Nick Hækkerup og udviklingsminister Christian Friis Bach.

Frem til udenrigsministerens tilbagevenden vil opgaverne blive varetaget som følger:

Handels- og europaministeren varetager Danmarks bilaterale relationer med OECD-landene og BRIK-landene. Desuden varetager han Danmarks generelle sikkerhedspolitik (herunder NATO og OSCE), Arktis, borgerservice og folkeretlige sager. Handels- og europaministeren varetager ligeledes det overordnede politiske ansvar for Udenrigsministeriets administration.

Udviklingsministeren varetager Danmarks bilaterale forhold til de øvrige lande i Asien, Afrika, Mellemøsten og Latinamerika, herunder sager vedrørende regionale konflikter. Ligeledes varetager udviklingsministeren det overordnede forhold til FN, herunder FN’s Sikkerhedsråd, menneskerettighedssager samt de sikkerhedspolitiske sager vedrørende Afghanistan og Syrien.

Udenrigsministeren forventer at være tilbage i Udenrigsministeriet i starten af januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.