5. oktober 2023

Hele landet: Ejerlejligheder sættes til salg for 100.000 kr. mere på et år

I august 2013 var der 63.272 boliger til salg hos ejendomsmæglerne. Det er 450 flere boliger end for et år siden. Stigningen dækker over, at der kommet 951 flere fritidshuse til salg og 501 færre parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

– Det samlede boligudbud er steget en smule det seneste år, fordi der er sat mange fritidshuse til salg. Udbuddet af huse og lejligheder er nogenlunde det samme som for et år siden, og der er fortsat 14 pct. færre huse og lejligheder til salg end for to år siden, da udbuddet var højest, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udbudspriserne på ejerlejligheder er steget med 5,6 pct. på årsbasis. Det svarer til, at en typisk ejerlejlighed på 85 kvadratmeter sættes til salg for 100.000 kr. mere end for et år siden. Til sammenligning er udbudspriserne på parcel- og rækkehuse og fritidshuse faldet med henholdsvis 1,2 pct. og 6,6 pct.

– Lejligheder bliver nu solgt hurtigere end tidligere. De udbudte ejerlejligheder har typisk ligget til salg i knap syv måneder, og det er en måned mindre end for et år siden, siger Ane Arnth Jensen.

Parcel- og rækkehuse og fritidshuse har gennemsnit ligget til salg i henholdsvis 10 og 13 måneder, hvilket stort set er uændret i forhold til for et år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.