23. juni 2024
Politibil Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

En 89-årig mand fra Holbæk mistede både bil og kørekort efter han lørdag aften kørte mod færdselsretningen på Holbækmotorvejen – med fuldt overlæg.

Politiet sendte flere patruljer afsted til Holbækmotorvejen efter man omkring kl. 21.40 modtog flere anmeldelser om en spøgelsesbilist, som fra omkring Holbæk kørte mod øst i det vestgående spor.

Flere bilister måtte bremse eller undvige for at undgå sammenstød.

Ved Kirke-Sonnerup fik en politipatrulje øje på spøgelsesbilisten og kørte efter den i nødsporet med blinket tændt. Det lykkedes patruljen at få bilisten til at sænke farten helt, men først da betjenten bankede på ruden, stoppede bilisten og betjenten tog nøglerne fra den ældre mand bag rattet.

Den 89-årige spøgelsesbilist erkendte, at han havde kørt mod trafikken. Han forklarede overfor politiet, at han var kørt forkert og havde ledt efter en afkørsel, men kørt videre, da der ikke kom nogen.

Han blev sigtet for vanvidskørsel, ved at køre mod trafikken på en strækning på omkring 15 km. Han blev gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt og kørekortet inddraget, hvilket han accepterede.

Ingen kom noget til, og ingen andre bilister blev ramt under kørslen, oplyser politiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.