13. april 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

To unge mænd blev i nat anholdt efter en stor gren var blevet kastet ned fra en gangbro over Østre Ringvej i Ringsted.

Det var en lastbilchauffør, som klokken 01.42 anmeldte episoden til politiet. Han havde netop undveget en stor gren, som blev kastet fra gangbroen ved Kærehavestien.

Chaufføren har fortalt politiet, at han netop var kørt af motorvejen og var fortsat ad Østre Ringvej mod syd, da han mellem to rundkørsler så to skikkelser på gangbroen. Da lastbilen var tæt på gangbroen blev der kastet en tyk gren på omkring 8 cm i diameter og 50-100 cm lang ned foran det store køretøj. Lastbilchaufføren måtte undvige ved at køre over i den modsatte vejbane, hvor der heldigvis ikke kom modkørende trafikanter. Lastbilen blev derfor ikke ramt, og kørte videre til næste rundkørsel, hvor han kontaktede politiet og tjekkede at køretøjet ikke havde fået skader.

Den hurtige anmeldelse gjorde, at politiet kunne være hurtigt fremme på stedet. En hundepatrulje kom først frem, og traf to unge mænd, som gik langs Østre Ringvej. De unge mænd, på 16 og 20 år fra Ringsted erkendte, at de havde kastet grenen. De blev anholdt, sigtet og taget med til stationen til afhøring. Den 16-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

En meget alvorlig sag
Politiet efterforsker sagen, som er en overtrædelse af straffelovens regler om at forvolde fare. Det er en meget alvorlig sag, som kunne have medført at personer kom til skade.

Sagen blev vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to unge i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen. De blev derfor løsladt torsdag formiddag, men er fortsat sigtede i sagen.

Kan være sket før
Efterforskningen af episoden giver politiet grund til at tro, at der kan været kastet grene eller andre ting fra broen tidligere. Det kan både være inden for de seneste dage, men det kan også være sket tidligere på måneden. Der kan også være tale om genstande, som er blevet placeret på vejen omkring det samme sted på Østre Ringvej.

Politiet vil meget gerne i kontakt med borgere, som har set noget i den forbindelse, er blevet ramt eller som har måtte undvige genstande på vejen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.