27. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

To personer fra hooliganmiljøet blev fredag anholdt og sigtet for vold mod politiet.

Anholdelserne fandt sted efter en omfattende efterforskning af urolighederne efter fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 12. november sidste år. Her var der flere slagsmål, hvor betjente kom til skade, og de måtte anvende stave mod grupper af fodboldtilhængere. Den ene af de anholdte er bl.a. sigtet for at have sparket en betjent i ansigtet.

Fredag formiddag slog politiet til mod flere adresser i København i en koordineret anholdelsesaktion. To mænd på 23 og 27 år blev anholdt og sigtet for flere tilfælde af vold mod forskellige betjente og for at angribe politiet med kasteskyts.

-Vi vurderer, at de to anholdte har fremtrædende roller i det københavnske hooliganmiljø, og vi sigter dem for at have udsat flere betjente for slag og spark og for at kaste forskellige genstande efter politiet, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel, der er leder af Københavns Politis Afdeling for borgernær kriminalitet.

På kampdagen var der indført en såkaldt skærpet strafzone i området ved Parken, hvor urolighederne fandt sted. Zonen betyder, at straffen for fx vold og grov forstyrrelser af den offentlige orden kan stige til det dobbelte.

Flere kan blive sigtet

Politiet har haft en bred efterforskning af hændelserne efter kampen, og det har ledt frem til fredagens anholdelser. Jesper Beuschel vil ikke afvise, at flere vil blive sigtet som led i det videre efterforskningsarbejde.

-Det er sager, som vi tager meget alvorligt, og jeg forventer, at vi i den kommende tid kan sigte flere for at have deltaget i de uroligheder, der fandt sted den dag. Selv om det er nogle måneder siden, at det er sket, så fortsætter vi indsatsen med at identificere de involverede, så gerningsmændene skal ikke tro, at de kan ånde lettet op, siger Jesper Beuschel.

Det samme var tilfældet efter en kamp mellem de to hold tilbage i juli 2020, hvor tilhængere efterfølgende kom i masseslagsål på Vesterbro. Her førte efterforskningen til, at 13 personer i september det år blev sigtet for vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden, og yderligere 62 blev i december samme år sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.