Store trafikale udfordringer rammer Roskilde Festival i år

Tusindvis af festivalgæster vil tage mod Roskilde, når Roskilde Festival igen slå dørene op for musikglade gæster fra både ind- og udland.

De mange gæster vil i perioder betyde mere trafik og risiko for kødannelser på rute 21 Holbækmotorvejen omkring frakørslerne ved Roskilde, advarer Vejdirektoratet.

Særligt lørdag den 25. juni, onsdag den 29. juni og ikke mindst lørdag den 2. juli, hvor verdens største cykelløb Tour de France lægger vejen forbi Roskilde, vil der være usædvanlig tæt trafik i området.

-Når to så store begivenheder finder sted klos op ad hinanden, og hundredtusindvis af mennesker begiver sig ud i trafikken på samme tid, kan man ikke undgå, at vejene bliver fyldt til bristepunktet. Lad mig sige det kort: Folk kommer til at holde i kø. Lørdag den 2. juli bliver en trafikal gyser, men vi har forberedt os på det meste, og hvis bare folk tanker lidt tålmodighed på hjernen fra morgenstunden og hjælper hinanden ude i trafikken, er jeg sikker på, at det kommer til at gå godt, siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup, Vejdirektoratet

Vejdirektoratet opfordrer gæster til Roskilde Festival og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til rejsen og følge Vejdirektoratets trafikråd, som du kan læse herunder, på dagen.

Gode råd til trafikanter

For trafikanter i retning mod Roskilde Festival lørdag den 25. juni:

Vestgående trafikanter skal benytte frakørsel 9 Trekroner for at komme til Drop-off East og frakørsel 13 Ringstedvej for at komme til Drop-off West.

Østgående trafikanter skal benytte frakørsel 14 Roskilde V for at komme til Drop-off West og frakørsel 11 Roskilde SØ for at komme til Drop-off East.

For trafikanter i retning mod Roskilde Festival lørdag den 2. juli:

På grund af sammenfaldet med 2. etape af Tour de France fra Roskilde til Nyborg vil man i længere tidsrum om lørdagen hverken kunne køre til eller fra festivalen i bil. Festivalen indstiller samtidig sine shuttlebusser og starter dem først op igen, når trafikken er normal. Anbefalingen er at tage toget direkte ind på festivalpladsen.

Vestgående trafikanter skal benytte frakørsel 9 Trekroner for at komme til Drop-off East.

Østgående trafikanter skal benytte frakørsel 11 Roskilde SØ for at komme til Drop-off East.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som eventet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på vejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere om trafikken på Trafikinfo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

--- Default template here