28. januar 2023

I løbet af søndag eftermiddag er et antal flygtninge søgt ind over grænsen ved Rødby, og via efterretninger er der formodning om, at flere er på vej. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Klokken 17 havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi registreret ca. 75 flygtninge, som alle er blevet indkvarteret med mad og drikke på Rødby station. Klokken 18 kom endnu ca. 100 flygtninge ind med færgen. Imidlertid opstod der tumult, og en del af de flygtende personer løb væk fra området.

– Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, men jeg er sikker på, at vi med fornuft og dialog snart har samling på personerne igen. Vi har selvfølgelig tilkaldt ekstra mandskab, så vi får hurtigt kontakt til disse mennesker igen, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiet råder folk til ikke at kontakte 112 i forbindelse med de folk, der er løbet fra området. Politiet har overblik over situationen.

De fleste af de registrerede personer er fra Syrien. Dem, som efter reglerne skal have deres sager behandlet her i landet, sendes videre til Sandholmlejren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.