21. juni 2024

Modelfoto: ninocare / Pixabay

En 30-årig somalisk mand er blevet dømt i en sag, som bl.a. omhandler voldtægt, tvungen oralsex, grov vold, trusler og frihedsberøvelse af en 16-årig pige.

Dommen blev afsagt tordag i retten i Lyngby.

Manden og en 16 årig pige havde mødt hinanden for første gang i hendes lejlighed i Lyngby efter at have skrevet sammen på en dating app. Retten fandt det bevist, at manden havde samleje med pigen, som først samtykkede heri, men han fortsatte samlejet efter pigen havde stop, fordi det gjorde ondt på hende. Herved forelå der voldtægt. Manden slog senere pigen i hovedet flere gange og tvang hende til oralsex. Da pigen herefter forsøgte at flygte, truede han med at slå hende ihjel og tog halsgreb på hende. Det lykkedes hende imidlertid at slå fra sig og flygte nøgen fra stedet og søge tilflugt i en 7-Eleven butik.

Retten lagde pigens forklaring til grund. Den var bl.a. støttet af hendes flugt, fotos af skader på hende og en forklaring om tumult. Mandens forklaring var på punkter skiftende blev tilsidesat.

I forbindelse med politiets anholdelse af manden i pigens lejlighed fandt retten det videre på baggrund af politifolks forklaringer bevist, at manden truede med vold mod politiet, ligesom han hånede eller fornærmede tre politifolk med forskellige skældsord

Efter en samlet vurdering blev straffen fastsat til fængsel i tre år. Manden, som var kommet fra Somalia som 6 årig, blev udvist med et indrejseforbud på 6 år, idet en længere udvisning med sikkerhed ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Retsformanden tilkendte pigen erstatning med 100.000 kr. og bestemte, at manden skulle sidde fortsat varetægtsfængslet efter retsmødet.

Den 30-årige ankede på stedet dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.