1. december 2023

Udenlandske hjemløse må ikke benytte de almindelige botilbud til hjemløse, derfor åbner Blå Kors’ værested i København Grace Kbh et vinterherberg for byens udenlandske hjemløse. Foto: Unsplash.

Snart åbner vinterherberg for udenlandske hjemløse i København

Snart åbner hjælpeorganisation Blå Kors’ værested og morgenmadscafé for hjemløse i København, Grace Kbh, vinterherberg for byens udenlandske hjemløse.

-Det er en meget udsat gruppe af mennesker, som for de flestes vedkommende er kommet til landet for at arbejde, men hvor forskellige ting er gået galt undervejs eller i hvert fald ikke er gået som forventet,” siger Sofie Weinreich Engell, der er leder af vinterherberget.

Som lovgivningen i øjeblikket er skruet sammen, må udenlandske hjemløse nemlig ikke benytte de almindelige overnatnings- og botilbud til hjemløse, selvom de opholder sig lovligt i landet.

Flere af de hjemløse er både fysisk og psykisk hårdt mærket af livet på gaden.

-Der er virkelig koldt og vådt udenfor lige nu. Det gør en kæmpe forskel, at man véd, at man har et tørt, varmt og sikkert sted at sove om natten. Det giver mere overskud til at få styr på sit liv, finde arbejde, få lægehjælp eller evt. undersøge muligheden for at komme hjem til sit hjemland igen, hvis det er det, der er det bedste, forklarer Sofie Weinreich Engell.

Vinterherberget holdet åbent fra den 5. december til 15. marts 2023.

Brug for flere frivillige

Vinterherberget har brug for en del frivillige, for at det hele kan løbe rundt. Sofie Weinreich Engell håber derfor, at der er nogle gode mennesker i København, der har lyst og overskud til at hjælpe.

-Hvis man har lyst til at gøre noget godt for andre, er det her en god måde at gøre det på. Det er virkelig noget, det gør en stor forskel for de her mennesker, fortæller Sofie Weinreich Engell.

Som nattevagt skal man først og fremmest tage imod “gutterne”, som Sofie Weinreich Engell kalder dem, og sørge for, at de kommer godt i seng, og så skal man vække dem næste morgen og gøre lidt morgenkaffe klar.

Ifølge Sofie Weinreich Engell kan en nattevagt sagtens kombineres med et liv som studerende.

-Der er masser tid og ro om natten til fx at skrive speciale, og vi sørger for snacks, så man kan holde sig vågen. Vi har også en Netflix-profil til nattevagterne, siger Sofie Weinreich Engell med et glimt i øjet.

Der er altid både en frivillig og en medarbejder på vagt.

Har man lyst til at være frivillig, kan man høre mere når Grace Kbh holder informationsmåde i Vinterherberget på Åboulevarden 50 i København. Man kan også kontakte Vinterherberget, hvis man gerne vil være frivillig, men ikke har mulighed for at komme til informationsmøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.