20. juni 2024

Foto: Politi.dk

Både sælgere og købere er mål for regeringens nye tiltag mod organiseret narkokriminalitet i bl.a. Pusher Street.

Regeringen vil indføre to nye tiltag, som skal hjælpe politiet i kampen mod den organiserede narkotikakriminalitet på blandt andet Pusher Street: Det skal være muligt for politiet at indføre en målrettet skærpet strafzone på Christiania, hvor der foregår åbenlys og organiseret handel med ulovlige stoffer, og der skal være hårdere straffe for at overtræde zoneforbud.

-“Regeringen vil slå hårdt ned på de organiserede narkokriminelle med strafzoner og zoneforbud. Med de nye tiltag vil straffen for narkokriminalitet på blandt andet Pusher Street kunne fordobles, og personer med forbud mod at bevæge sig i området vil kunne se frem til ekstra hård straf. Det skal hjælpe politiet i kampen mod banderne og deres hærgen af lokalområder, ikke mindst Pusher Street på Christiania. Det er samtidig et klart signal til køberne: Lad være med at købe hash på Christiania – for du er med til at holde gang i rockernes og bandernes kriminelle forretning og den brutale vold, der følger med”, siger Justitsminister Peter Hummelgaard og fortsætter:

-“Når vi også sætter ind mod køberne, er det for at mindske efterspørgslen af ulovlige stoffer på Christiania. Det er en del af den langsigtede strategi for en permanent lukning af Pusher Street. Samtidig er det vigtigt, at området bliver forandret fysisk. Derfor bakker regeringen fuldt op om, at der skal laves en samlet plan for en grundlæggende forandring af området omkring Pusher Street. Så det tiltrækker nogle andre gæster, end dem der besøger Pusher Street i dag – det kan være lovlige butikker, almene boliger – eller noget helt tredje”.

Konkret vil regeringen give politiet mulighed for at udpege en målrettet skærpet strafzone på Christiania, hvor der foregår åbenlys og organiseret handel med ulovlige stoffer. I en sådan strafzone vil straffen for blandt andet handel med og besiddelse af ulovlige stoffer kunne fordobles. Som det gælder i de skærpede strafzoner i dag, vil overtrædelser, der i dag straffes med bøde, fremover kunne medføre fængselsstraf anden gang, der sker en overtrædelse i zonen. Ligesom bøden fordobles første gang, der sker en overtrædelse.

Herudover vil regeringen skærpe straffen for at overtræde de zoneforbud, som politiet i dag har mulighed for at give til blandt andet personer, som tager del i den organiserede hashhandel. Regeringen ønsker ligeledes at gøre det lettere at varetægtsfængsle de personer, som overtræder et zoneforbud. Formålet er at give politiet de bedste forudsætninger for at fjerne de personer, der deltager i hashhandel, fra gaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.