Se billederne: Dragsholm Slot fejrede sin 800 års fødselsdag

Charlotte Fich, Thure Lindhardt og Adam Price var med til at skære fødselsdagskagen ud ved fejringen af Dragsholm Slots 800 års fødselsdag. Foto: Michael Johannessen.
Charlotte Fich, Thure Lindhardt og Adam Price var med til at skære fødselsdagskagen ud ved fejringen af Dragsholm Slots 800 års fødselsdag. Foto: Michael Johannessen.
Søndag fejrede en ældre dame sin 800 års fødseldag. “Damen” var Dragsholm Slot i Odsherred.

Den 800 år gamle slot er bygget af munkesten og dansk eg og det har oplevet krige, fejder og besættelser og har siden 1215 fungeret som palatium, fæstningsborg, kongeslot, statsfængsel, baroni samt landbrug.

Dragsholm Slot er dermed en af Danmarks ældste verdslige bygninger, og i dag fungerer slottet som hotel med 34 dobbeltværelser, to anerkendte restauranter, selskabs-, kursus- og konferencevirksomhed samt kirke til bryllupper og gudstjenester.

Dagen blev fejret med både lidt godt til ganen og maven, samt masser af musik og underholdning, samt leg, rundvisninger på slottet, hestevogne, dampdrevne mobilskibe i voldgraven og meget mere.

Tv-kokken og drama-forfatteren Adam Price holdt tale, der var jazzmusik med bl.a. Harbeck’s Live Jive Jungle, skuespilleren Charlotte Fich gav “Lensbaronessen Monolog” af Bent Kjærsgaard og skuespilleren Thure Lindhardt og Adam Price spillede med i “En historisk vrangforestiling om Dragsholm Slot” kaldet “800 år på 8 minutter”.

Der var fødselsdagskage og fællessang, inden der til sidst blev sendt 800 balloner til vejrs som afslutning på den store fødselsdag.

Netavisen Sjællands fotograf var tilstede og hans billeder fra dagen kan ses herunder:

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

--- Default template here