19. april 2024
Region Sjælland

Foto: Region Sjælland.

Region Sjælland og samarbejdspartnere vil i løbet af den kommende uge være i stand til at vaccinere 160.000 borgere om ugen. Den forøgede kapacitet opnås blandt andet i kraft af en særlig indsats fra de praktiserende læger, kommuner, private aktører og en hel række andre partnere.

– Vi står over for en kæmpe samfundsopgave, som vi kun kan løse i samarbejde med alle gode kræfter. Tak til alle, der med meget kort varsel har meldt sig klar til at yde en ekstraordinær indsats til gavn for borgerne, siger regionrådsformand Heino Knudsen.

Der lægges løbende tusindvis af nye tider ud, og borgerne vil have flere muligheder for at blive vaccineret. Udover regionens vaccinationscentre kan vaccination – som noget nyt for voksne – nu også finde sted hos en praktiserende læge.

– Selvom der nu er tale om vaccination i hidtil udset skala, vil tilgængelighed og nærhed stadig være det grundlæggende princip for vaccinationsindsatsen i Region Sjælland, siger Heino Knudsen, der sender en særlig tak til de 154 praktiserende læger i Region Sjælland, der har meldt sig klar.

– Og så vil vi række ud til apotekerne for at skabe yderligere et nært tilbud, oplyser regionrådsformanden.

Tredje stik fremrykkes

Sundhedsminister Magnus Heunicke og Sundhedsstyrelsen har netop meddelt, at fra og med mandag kan alle personer fra 40 år og opefter få det tredje stik mod Covid-19 fire en halv måned efter andet stik. Den hurtige fremrykning kan kun lade sig gøre, hvis regionerne, inklusive Region Sjælland, bliver i stand til at vaccinere mange flere borgere end hidtil:

– Som de nationale myndigheder har understreget, er smittetrykket bekymrende højt, og også i Region Sjælland vil vi gøre alt, hvad der er muligt, for at få epidemien under kontrol. Jeg kan kun opfordre borgerne til at gøre brug af de vaccinationsmuligheder, vi tilbyder, siger Heino Knudsen.

Regionsrådsformanden håber samtidig på forståelse for, at ikke alle borgere – til trods for den enorme opskalering – vil kunne få en tid i løbet af de første dage, ligesom han opfordrer til, at alle borgere booker tid i forvejen i stedet for at møde op i et vaccinationscenter uden forudgående tidsbestilling.

– For at skabe bedst muligt flow ved vaccinationsstederne for alle borgere, opfordrer jeg alle til at booke tid i forvejen før vaccination. Hvis det er mere end 4,5 måned siden, man har fået 2. stik, vil man de næste dage kunne booke tid på vacciner.dk, også selv om man ikke skulle have modtaget brev i e-boks, siger Heino Knudsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.