24. november 2024

Region Hovedstaden: Et stort flertal i regionsrådet har vedtaget den fremtidige organisering af landets største hospitalsvæsen.

Endnu bedre hjælp i telefonen, når skaden er sket, eller vi bliver syge. Hurtigere og nemmere adgang til eksperterne på hospitalet døgnet rundt. Mere ambulant behandling og flere enestuer for de psykiatriske patienter.

Planen vedtaget af stort flertal
Det er essensen af Hospitals- og Psykiatriplan 2020, som et stort flertal i regionsrådet i Hovedstaden har vedtaget. Planen sætter patienten i centrum gennem hele forløbet – fra sygdommen eller skaden opstår til ankomsten på hospitalet – og hjem igen.

Partierne bag planen
Bag Hospitals- og Psykiatriplan 2020 står Socialdemokraterne, Venstre, SF, De Radikale, Enhedslisten og Andreas Røpke (Uden for parti). Imod planen stemte Dansk Folkeparti og De Konservative

– Jeg er meget stolt af, at vi har fået vedtaget planen med så mange partier bag. Den vil sikre et hospitalsvæsen, der er kendetegnet ved udvikling, stærke faglige miljøer og høj kvalitet, siger Vibeke Storm Rasmussen (S), formand for Region Hovedstaden.

Ni hospitaler i fremtiden
Hospitals- og Psykiatriplan 2020 er udtryk for en yderligere arbejdsdeling mellem hospitalerne, der skal sikre kvaliteten i behandlingen af alle regionens patienter. Den indebærer, at der i 2020 vil være ni somatiske hospitaler og ti psykiatriske centre. Hospitalerne i Helsingør, Frederikssund og Hillerød fusionerer på et nybygget hospital ved Hillerød, og Frederiksberg Hospital og Bispebjerg Hospital fusioneres til et nyt hospital på Bispebjerg Bakke.

Nye fælles akutmodtagelser
Regionen vil fortsat være inddelt i fire planlægningsområder, som alle har et akuthospital og mindst ét psykiatrisk center. Som noget nyt får hvert akuthospital en døgnåben fælles akutmodtagelse i stedet for en skadestue og med en særlig diagnostisk enhed til alvorlige uafklarede sygdomme tilknyttet. Dermed bliver Hovedstaden bedre til at udrede og stille en diagnose, og læger med flere forskellige specialer vil være inden for rækkevidde døgnet rundt.

Sundhedstelefon fra marts 2012
En sundhedstelefon skal desuden fra 1. marts 2012 døgnet rundt vejlede borgerne om generelle sygdomsspørgsmål, akut sygdom og tilskadekomst, så borgerne ved, hvad de skal gøre, og hvor de skal henvende sig.

Forskellige åbningstider i akutmodtagelserne
De fælles akutmodtagelser på Hillerød Hospital, Hvidovre Hospital, Herlev Hospital og Bispebjerg Hospital og akutmodtagelsen på Bornholm Hospital vil have åbent døgnet rundt. Derudover vil akutmodtagelserne på Glostrup Hospital, Amager Hospital, Helsingør Hospital, Gentofte Hospital, Frederikssund Hospital og Frederiksberg Hospital fra 1. maj 2012 have åbent i tidsrummet 7.00-22.00.

Akutklinikker i Helsingør og Frederikssund
Planen slår også fast, at der, når akutmodtagelserne på Frederikssund Hospital og Helsingør Hospital nedlægges, etableres akutklinikker i de to byer med en åbningstid mellem 7.00 og 22.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.