29. maj 2024

Paludan ved den tyrkiske ambassade på Østerbro i København. Foto: Presse-fotos.dk

Den dansk-svenske politiker Rasmus Paludan brændte fredag koranen tre forskellige steder i København.

Først satte han ild til koranen foran Det Islamiske Trosamfunds Moske på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter. Politiet var talstærkt tilstede.I forbindelse med Paludans demonstration forsøgte nogen at overdøve ham med høj musik.

Senere på eftermiddagen demonstrerede Paludan foran den tyrkiske ambassade på Rosbæksvej på Østerbro, hvor der også blev sat ild til en koran.

Tidligere på dagen var Danmarks ambassadør i Tyrkiet blev indkaldt til samtale i det tyrkiske udenrigsministerium om Paludans planlagte koranafbrænding.

Til sidst gik turen til det russiske konsulat i nærheden, hvor der også blev afbrændt en koran.

Koranafbrænding har givet problemer for Sverige

Da Rasmus Paludan brændte en koran af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm i lørdags resulterede det et forværret forhold mellem Sverige og Tyrkiet, hvilket kom til udtryk ved, at den tyrkiske regering meddelte, at man ikke kunne støtte Sveriges optagelse i Nato. Siden har der været flere demonstrationer og al-Azharuniversitet i Cairo, der anses for at være førende sunnimuslimsk læreanstalt for islamiske studier, har opfordret til global boykot af svenske virksomheder og varer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.