16. juni 2024
palestine flags waving behind tree

Arkivfoto: Pok Rie / Pexels.com.

Omkring 50 pro-palæstinensiske demonstranter blokerede fredag morgen indgangene til Københavns Universitet på City Campus. Det resulterede i, at det var svært for de ansatte, at komme på arbejde.

Blokaden har fået Københavns Universitet til at suspendere den dialog, som man ellers har haft med gruppen Studerende mod Besættelsen, som i de seneste dage har demonstreret mod universitetets Israel-aktiviteter og investeringer i virksomheder, som demonstranterne ikke bryder sig om.

I forbindelse med dagens aktion, skal der, ifølge Københavns Universitet, være begået hærværk og ansatte er blevet chikaneret.

På det sociale medie X har Københavns Universitet udsendt en meddelelse, hvor der står:

“Dialog suspenderet. Torsdag eftermiddag var der dialog mellem de studerende i teltlejren på CSS og KU’s ledelse. Vi oplevede dialogen som konstruktiv, og der blev, på de studerendes opfordring, aftalt en møderække med start allerede i næste uge. En gruppe af de studerende har dog fredag morgen valgt at blokere indgangene til universitetets administration på Frue Plads. De har i den sammenhæng begået hærværk og chikaneret ansatte og nægtet dem adgang til bygningerne.
Vi anerkender fortsat vores studerendes og ansattes ret til at ytre sig og til at demonstrere. Dagens blokade er imidlertid hverken i overensstemmelse med dansk lov eller universitetets ånd og virke, selvom dette er og var forudsætningen for vores dialog med de studerende. Vi suspenderer derfor dialogen med studerende mod besættelsen.”

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.