4. februar 2023
Frederiksberg Have

Frederiksberg Have med slottet i baggrunden. Arkivfoto: Jacob Bøtter <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">(CC BY-SA 2.0)</a>

Frederiksberg Have
Frederiksberg Have med slottet i baggrunden. Arkivfoto: Jacob Bøtter (CC BY-SA 2.0)

Fredag lukker Frederiksberg Have for løb, og løbere henvises til Søndermarken, der ensrettes. Det sker for at minimere risikoen for coronasmitte.

Presset på Frederiksbergs to store parker, Frederiksberg Have og Søndermarken, er blevet så stort, at Frederiksberg Have nu helt lukkes for løb, mens løberne henvises til Søndermarken, der ensrettes.

– Jeg kan godt forstå, at frederiksbergerne har lyst til at komme ud i den friske luft og nyde parkerne i denne tid. Men det skal være på en sikker måde, hvor alle føler sig trygge, og desværre har de seneste ugers trængsel skabt utryghed. Derfor giver det god mening, at Frederiksberg Have forbeholdes dem, der går en stilfærdig tur, mens løberne fremover kan benytte Søndermarken, der dog nu bliver ensrettet, siger Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (C).

Beslutningen er truffet i dialog med politiet, og den bliver synliggjort ved hjælp af plakater ved indgangen til haverne vagter i den kommende weekend samt flere andre kommunikationstiltag i pressen og på de sociale medier.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) opfordrer alle til at sprede budskabet:

– De nye regler træder i kraft med meget kort varsel. Derfor håber jeg, at alle, der hører om dette, vil være til at sprede budskabet. Det her handler om at skabe plads, så alle kan gøre dét, de ønsker, og så vi kan passe på hinanden, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.