21. juni 2024

Mens to politifolk var i gang med at standse et slagsmål fredag aften, blev de overfaldet af en stor gruppe fodboldfans. Politifolkene måtte lade en anholdt gå og trække deres tjenestevåben for at sikre deres egen sikkerhed.

Københavns Vestegns Politi er nu igang med at efterforske det voldelige overfald, som skete lidt før kl. 21 på hjørnet af Brøndby Møllevej og Brøndby Kirkevej, hvor en forbipasserende politipatrulje opdagede et igangværende slagsmål mellem fire personer.

Patruljen henvendte sig til de fire, som standsede deres indbyrdes slagsmål og i stedet vendte deres aggressivitet mod de to betjente. For at undgå fysisk konfrontation blev der anvendt peberspray mod to af de fire mænd. En tredje løb til et nærliggende klubhus for Brøndby IF-tilhængere og tilkaldte en større gruppe fodboldfans.

Gruppen på omkring 100 personer begyndte at overdænge betjentene med kasteskyts og fyrværkeri, mens en af de pebersprayede mænd blev anholdt.

Betjentene blev imidlertid nødsaget til at opgive anholdelsen, tilkalde forstærkning og trække deres tjenestevåben for at sikre deres egen sikkerhed.

Da en større politistyrke var nået frem, blev gruppen trængt til tilbage til klubhuset – Alfa-huset ved siden af Hytten. Begge lokaliteter er tilholdssteder for Brøndby-tilhængere. De tilstedeværende blev registreret. Der blev ikke foretaget anholdelser.

– Det bekymrer mig meget, at to politifolk bliver overfaldet så voldsomt, mens de passer deres arbejde. Det er mig uforståeligt, og jeg synes, det er helt uhørt, siger politiinspektør Michael Kristiansen.

Under en fodboldkamp i Brøndby den 7. august 2014 blev politifolk på tilsvarende måde også angrebet så voldsomt, at der måtte trækkes tjenestevåben.

– Jeg synes, vi ser en negativ udvikling i aggressivitet, konfrontation og voldsomhed blandt visse fangrupperinger med tilhørsforhold til Brøndby IF. Det er alvorligt, livsfarligt og kan i sidste ende få fatale konsekvenser. Det kan ingen være tjent med, og vi må nu overveje, hvordan vi kan bremse den udvikling, siger Michael Kristiansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.