6. maj 2024

Foto: ChrGermany

Politiet indfører midlertidigt en skærpet grænsekontrol.

Det sker på baggrund af anbefalding fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) som følge af den seneste tids koranafbrændinger og udviklingen i det aktuelle trusselsbillede. Myndighederne vurderer, at det på nuværende tidspunkt er nødvendigt at styrke fokus på, hvem der rejser ind i Danmark for at imødegå de konkrete og aktuelle trusler, som Danmark står overfor.

Det betyder bl.a., at man den kommende tid vil kunne opleve stikprøvevis grænsekontrol i forbindelse med indrejse fra Sverige og Tyskland.

-Regeringen tager den nuværende situation meget alvorligt, og den seneste tids koranafbrændinger har – som Politiets Efterretningstjeneste (PET) har sagt – betydning for det aktuelle trusselsbillede. Jeg noterer mig, at myndighederne har vurderet, at det i en begrænset periode er nødvendigt at skærpe politiets indsats ved de danske grænser af sikkerhedsmæssige grunde. For mig at se understreger den skærpede grænseindsats hele sagens alvor. Regeringen og myndighederne følger udviklingen meget tæt, udtaler justitsminister Peter Hummelgaard.

Den skærpede grænseindsats forventes indtil videre opretholdt til og med den 10. august 2023.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.