29. marts 2024

Foto: Rolf Larsen

I forbindelse med introforløb på en række uddannelsesinstitutioner, herunder gymnasierne i Roskilde, er det politiets erfaring, at mange – særligt unge mennesker – forsamles i Byparken og Folkeparken i Roskilde. For at mindske spredningen af Coronavirus/Covid-19 indfører politiet nu opholdsforbud i de to parker.

Ved samme begivenhed sidste år var der 1000-1500 personer forsamlet i de to parker.

For at undgå en gentagelse af dette i år med dertilhørende risiko for spredning af coronavirus/Covid-19 indfører Midt- og Vestsjællands Politi et tidsbegrænset opholdsforbud i Byparken og Folkeparken gældende i dag fra klokken 12 til 24.

-Jeg er overbevist om, at de unge mennesker og deres forældre har lyttet til myndighederne, og at mange derfor ikke har tænkt sig at møde op i Byparken og Folkeparken i dag fredag – også uden et opholdsforbud. Vi har dog fået henvendelser fra bekymrede borgere og rektorer på flere uddannelsesinstitutioner i Roskilde om, at nogle unge måske alligevel overvejer at feste i parkerne. Vi har efter en samlet vurdering derfor besluttet at indføre et tidsbegrænset opholdsforbud for at forebygge spredning af coronavirus, siger fungerende politidirektør Lene Sørensen og slutter:

-Der vil blive opsat skilte, der informerer om opholdsforbuddet, og politiet vil være til stede sammen med medarbejdere fra kommunen for at vejlede borgerne om, at der er opholdsforbud, og hvad det betyder. Vi har selvfølgelig bødeblokken med, men den håber vi ikke, at der bliver brug for.

Må gerne gå gennem området

Et opholdsforbud betyder, at det er ulovligt at tage ophold et givent sted, og en overtrædelse af opholdsforbuddet kan straffes med bøde på 2.500 kroner. 

Man må dog gerne bevæge sig i området, hvis der er tale om almindelig færden det pågældende sted, for eksempel en gåtur igennem det berørte område for at komme fra A til B.

Holder øje andre steder

Politiet vil i dag og i aften være opmærksom på andre steder, hvor særligt unge og festglade mennesker typisk samles, når solen skinner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.