20. april 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/mullannix930/">mullannix930</a> / Pixabay

Arkivfoto: mullannix930 / Pixabay
Nordsjællands Politi indfører nu visitationszoner i tre nordsjællandske byer. Det sker efter flere skudepisoder i bandemiljøet i den seneste tid.

En af de seneste skudepisoder i bandemiljøet skete for mindre end to uger siden, da to personer blev skudt i en opgang på Sydvej i Helsingør. De to skudofrer havde, ifølge Ekstra Bladet, tilknytning til grupperingen Black Jackets.

Tirsdag meddelte Nordsjællands Politi, at man med hjemmel i politilovens § 6 har indført visitationszoner i fire områder i henholdsvis Helsingør, Kokkedal og Hillerød.

Oprettelsen af visitationszonerne sker på baggrund af det før omtalte skyderi i Helsingør og et skyderi i Hillerød samt beslaglæggelse af våben i Kokkedal og Hillerød.

Ved at indføre visitationszoner kan politiet den konkret mistanke foretage stikprøvevis visitation af borgere samt undersøge køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben. Og det skal forebygge, at nogen “foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd”, som det hedder i en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi.

– Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne. Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder. Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om, fortæller chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, Magnus Andresen.

Visitationszonerne trådte i kraft i dag klokken 17 og løber frem til tirsdag den 21. juni 2016 klokken 17.00.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.