18. april 2024

Foto: Presse-fotos.dk

Mandag morgen oplyste Københavns Politi, at de tre dræbte er en 47-årig russisk mand, bosiddende i Danmark, en 17-årig ung dansk mand og en 17-årig ung dansk kvinde.

Det skete på en pressebriefing kl. 8.00 ved Politigården i København.

Her oplyste chefpolitiinspektør Søren Thomassen også, at der er fire sårede, som alle er i kritisk tilstand, men stabile. Der er tale om en 40-årig dansk kvinde, en 19-årig dansk kvinde, en 50-årig svensk mand samt 16-årig svensk kvinde.

Det er politiets opfattelse, at der var tale om tilfældige ofre.

Udover de dræbte og sårede, var flere andre kommet til skade i forbindelse med tumulten, men ingen af dem, var blevet ramt af skud.

Der blev afgivet skud på to lokationer i det store shoppingcenter.

Intet tyder på terror
Politiet har arbejdet intenst på sagen hele natten, og der er ikke kommet noget frem, som tyder på, at den 22-årige formodede gerningsmand, som blev anholdt ved Field’s kort efter skyderiet, arbejdede sammen med andre eller fik hjælp fra andre.

Der er heller ikke noget i politiets efterforskning, som underbygger, at der skulle være tale om terror.

Den 22-årige havde adgang til riffel og pistol, og han havde en kniv på sig ved anholdelsen.

Chefpolitiinspektør Søren Thomassen oplyser, at våbnene var lovlige, men at den 22-årige ikke havde lovlig adgang til dem.

Kendt i psykiatrien
På de socialemedier har der floreret flere videoer med den formodede gerningsmand, hvor han poserer med våben, og hvor han bl.a. peger en riffel og en pistol mod sit hoved. I en af videoerne omtales forskellige medikamenter med ordene “doesn’t work”. Videoerne er uploadet før angrebet i Field’s.

På pressebriefingen bekræftede Søren Thomassen, at kende til vidoerne, og han bekræftede også, at den anholdte er kendt i psykiatrien, uden at sige for hvad.

Fortsætter efterforskningen
Chefpolitiinspektør Søren Thomassen oplyser, at borgerne i København kan føle sig trygge.

Efterforskningen fortsætter og den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af i dag, sigtet for manddrab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.