20. juni 2024

UC3 Nautilus i 2008. Arkivfoto: Frumperino <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en">(CC BY-SA 3.0)

UC3 Nautilus i 2008. Arkivfoto: Frumperino (CC BY-SA 3.0)

Under retsmødet i dag forklarede Peter Madsen hvordan den svenske journalist var død og hvordan han efterfølgende havde skilt sig af med hendes lig. Retten valgte at forlænge fængslingen af den danske opfinder.

I fire timer var Københavns Byret fyldt med tilhørere, journalister og pårørende, der alle ville høre Peter Madsens egen forklaring af, hvad der foregik ombord på ubåden Nautilus den 10. og 11. august i år.

I retten forklarede Peter Madsen, at journalist Kim Wall døde ved 22-tiden om aftenen den 10. august efter at være blevet ramt af en tung luge, hvorefter hun faldt ned i bunden af ubåden fra ubådens tårn. Han gik i chok og overvejede selvmord. Han fortalte også i retten, at han lagde sig til at sove og havde mange tanker om hvorvidt Kim Walls lig skulle blive i ubåden, som han ville sænke.

Det endte dog med, at han besluttede sig for at smide hende over bord. Ifølge Peter Madsen, smed han Kim Walls lig i vandet i hel tilstand og han havde i retten ingen forklaring på, hvorfor Kim Walls lig manglede både arme, ben og hoved, da det skyllede i land på Amager den 21. august.

I retten forklarede Peter Madsen også, at han besluttede sig for at sænke sin hjemmebyggede ubåd, fordi han ikke mente, at nogen ville have lyst til at sejle i den igen. Men, at det ikke var sket for at skjule noget.

Blod og trusser
Efterforskningen i ubåden har påvist blod på det sted, hvor Peter Madsen har fortalt, at Kim Wall lå.

Desuden er der fundet strømpebukser, blod og hår i ubåden, og der er fundet et par trusser og hår i maskinrummet.

Kim Walls torso var tilført adskillige stik og et bælte med metalrør var blevet fastgjort til hende, for at hendes lig skulle synke til bunds.

Peter Madsen er sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Han erkender usømmelig omgang med lig, ved at have kastet Kim Wall overbord, men nægter sig skyldig i drab.

Retten valgte at forlænge fængslingen frem til den 5. oktober og samtidig blev det besluttet, at Peter Madsen skal mentalundersøges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.