22. juli 2024

Foto: Rolf Larsen.

Terrororganisationen al-Qaeda opfordrer til hævn mod Danmark og Sverige, som følge af den seneste tids koranafbrændinger.

Det har nu fået de to danske efterretningstjenester, Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) til at udsende en fælles udtalelse om situationen.

I den hedder det:

“Den seneste tids koranafbrændinger i Danmark har medført en betydelig, negativ opmærksomhed fra blandt andet militante islamister. Dette påvirker trusselsbilledet i Danmark og truslen mod danske interesser i udlandet.

Denne type af terrorpropaganda kan inspirere individer eller grupper til at planlægge og eksekvere voldelige handlinger. De danske efterretningstjenester tager dette meget alvorligt og følger situationen nøje. Selvom terrortruslen mod Danmark er uændret på niveauet ”alvorlig”, som er niveau fire ud af fem, vurderer PET, at de nylige hændelser har skærpet truslen inden for dette niveau.

FE og PET følger situationens udvikling og vurderer dens indvirkning på det samlede trusselsbillede. Baseret på disse vurderinger træffer PET de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med relevante myndigheder, herunder Udenrigsministeriet vedrørende sikkerheden for danske ambassader i udlandet. Vi kommenterer ikke på detaljerne i disse foranstaltninger.”

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.