Årets ansøgertal til de videregående uddannelser viser, at 84.073 har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en stigning i forhold til samme tal for ansøgningen i 2022.
Onsdag klokken 12 var der frist for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1. Nu er den samlede søgning for 2023 opgjort. I alt har 84.073 søgt om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 1 og 2. Det er en stigning i forhold til 2022, hvor 79.737 søgte om optagelse på en videregående uddannelse frem til fristen i juli.
Færre vil være pædagog og socialrådgiver
Søgningen til pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen er faldet med 4 pct. sammenlignet med sidste år. Til gengæld er søgningen til sygeplejerske- og læreruddannelsen steget. Samtidig er der markante stigninger i antallet af ansøgninger til it- og ingeniøruddannelserne. Her er en stor del af stigningen båret af ansøgninger fra internationale studerende.
“Det er positivt, at flere har valgt at søge en videregående uddannelse i år, og jeg håber, de finder en uddannelse, der passer til deres interesser og håb for fremtiden. Som uddannelses- og forskningsminister er jeg også optaget af, om der er balance i søgningen på tværs af de forskellige uddannelser, så uddannelserne matcher erhvervslivet og velfærdssamfundets behov. Det kræver, at vi tænker nyt. Derfor har et bredt flertal af Folketingets partier indgået et forlig, hvor vi blandt andet åbner for flere internationale studerende. Det glæder mig at få bekræftet i ansøgningstallene, at der her ligger et uudnyttet potentiale. For uddannelserne på velfærdsområdet skal vi også i gang med et ambitiøst reformarbejde, hvor vi blandt andet skal se på pædagoguddannelsen”, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.
Ansøgerne vil få at vide, om de er optaget på en uddannelse den 28. juli.