19. april 2024

<a href="https://pixabay.com/users/PublicDomainPictures/">PublicDomainPictures</a> / Pixabay

Fredag eftermiddag ringede “Martin Henriksen fra Jyske Bank” til en 80-årig kvinde fra Sakskøbing og fortalte hende venligt, at der var forsøgt hævet et større, kontant beløb på kvindens bankkonto.

Den flinke Martin fortalte, at det skulle banken nok hjælpe med og han ville sende en medarbejder afsted for at hente kvindens dankort og hendes pinkode. Kort efter henvendte en mand sig på kvindens adresse, hvor han fik udleveret hendes dankort og forlod stedet igen til fods.

Efterfølgende konstaterede den 80-årige kvinde, at der var hævet kontanter på hendes konto, og at bedragerne havde forsøgt at betale med kortet i et varehus.

Episoden er beskrevet i weekendens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som benytter lejligheden til, at komme med en opfordring til pårørende til ældre om, at man taler om risikoen for at blive snydt og ikke mindst, at hverken politiet, andre myndigheder eller bankerne vil ringe og spørge efter kort, kortoplysninger eller koder. Får man en mistænkelig opringning, så skal man kontakte enten sin bank på dens hovedtelefonnummer eller politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.