9. juni 2023
Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.

En anmeldelse om uorden og mulige slagsmål mellem nogle personer, der bor på en adresse i Jyderup, fik politiet til at rykke ud til stedet tirsdag eftermiddag.

Politiet kom i kontakt med en 11-årig pige, der var tæt på adressen, og kort efter kom de i kontakt med en vred og opfarende 40-årig mand fra Jyderup på selve adressen. For at skabe ro på stedet blev han straks anholdt, mens politiet forsøgte at finde ud af, hvad der var sket.

På stedet var der også en 39-årig kvinde fra Jyderup, som fortalte, at hendes partner havde overfaldet hende og forårsaget rødmen og hævelser i hendes ansigt efter slag.

Efter nærmere undersøgelse af omstændighederne viste det sig, at den anholdte også mistænkes for at have grebet fat i og skubbet til den 11-årige pige på en måde, der kunne betragtes som vold.

Den 40-årige blev på stedet sigtet for de to tilfælde af vold mod personer, som han havde nære relationer til. Da politiet forsøgte at transportere ham væk fra stedet for at afhøre ham, gjorde han modstand og forsøgte at forhindre anholdelsen og transporten væk fra adressen. Som følge heraf blev han også sigtet for at forhindre politiet i at udføre deres arbejde i forbindelse med anholdelsen, hvilket er en overtrædelse af straffeloven.

Efter at have afhørt den 40-årige blev han løsladt. Politiet og anklagemyndigheden havde vurderet omstændighederne i sagen og fandt ikke umiddelbart grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. I stedet valgte politiet at bortvise den 40-årige fra adressen i de næste 30 dage i henhold til loven om bortvisning fra hjemmet.

Den 40-årige har derfor ikke tilladelse til at komme på sin adresse, og hvis han overtræder forbuddet, kan han blive straffet. Han var dog ikke enig i afgørelsen, så en dommer skal nu undersøge politiets grundlag for at bortvise ham fra hjemmet.

Politiet har også informeret de sociale myndigheder om voldssagerne mellem personer med nære relationer, herunder det 11-årige barn som en af parterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.