20. juni 2024

Københavns Vestegns Politi er igang med at udvikle sit lokalpoliti til at blive stærkere og mere fleksibelt med strategien ’dit lokale politi’. Derfor samles lokalbetjentene fra de små lokalpolitistationer i Glostrup, Brøndby Strand og i Hvidovre med deres kolleger i Rødovre, som er nyt hovedkvarter for lokalpolitiet i politikredsens østlige byer.

Målet er, at lokalbetjente fremover skal pleje deres eget lokaldistrikt – lidt som ’panserbassen’ gjorde i gamle dage – og at små politienheder samles i større slagkraftige fællesskaber, der kan støtte hinanden.

I april samles lokalbetjentene fra de små lokalpolitistationer på Hovedvejen i Glostrup, i Tranumparken i Brøndby Strand og på Bytoften i Hvidovre med deres kolleger på Egegårdsvej i Rødovre under ét samlet Lokalpoliti Øst.

Herfra skal de dække deres egne distrikter i forstæderne, skabe nærvær og netværk med borgere og lokale aktører, så politi og lokalsamfund i fællesskab spotter og forebygger problemer, før de udvikler sig.

– Borgerne er meget velkomne til at kontakte deres lokale betjent direkte om stort og småt i lokalområdet, siger Bjarne Nisted.

Han opfordrer alle i Glostrup, Hvidovre, Rødovre og Brøndby til at finde deres lokale betjents kontaktinformation på Københavns Vestegns Politis hjemmeside.

– Vi ønsker, at borgerne får mest politi for pengene, og derfor optimerer vi udnyttelsen af de ressourcer, vi har til rådighed, siger leder af lokalpolitiet vicepolitiinspektør Bjarne Nisted.

Derfor er den hidtidige åbningstid for personlige borgerhenvendelser torsdage mellem kl. 16 og 18 i Glostrup, Hvidovre og Brøndby Strand ophørt fra nytår. I stedet henvises der til Albertslund Politigård, som er døgnåben.

– Tiden er løbet fra at bemande en fast åbningstid i en lille lokalpolitistation, hvor næsten ingen kommer, og meget kan klares over telefonen eller via nettet – og det gør de fleste borgere heldigvis i forvejen. Nu får lokalbetjentene mulighed for at bruge tiden mere aktivt på gaden i dialog med borgerne, siger Bjarne Nisted.

Anmeldelser om kriminalitet, ansøgning om straffeattest og generelle spørgsmål håndteres af politikredsens Servicecenter eller via politiets hjemmeside.

Politistationen i Rødovre moderniseres
Som del af ’dit lokale politi’-strategien skal lokalpolitistationen i Rødovre ombygges og forbedres. Under arbejdet henvises henvendelser midlertidigt til politikredsens Servicecenter på Albertslund Politigård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.