5. marts 2024

Foto: Henrik Jessen.

Københavns Borgerrepræsentation besluttede på sit møde torsdag, at leverandører til Københavns Kommune fra den 1. august skal have medarbejdere med et handicap ansat.

Med klausulen vil politikerne på Københavns Rådhus sikre, at flere mennesker med handicap kommer ind på arbejdsmarkedet.

Det er socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø), der sidste år tog initiativ til sammen med en række andre partier at stille forslaget om det krav, som kommer til at gælde leverandører af en vis størrelse.

”Det er et stort problem, at mange mennesker med handicap ikke kan finde et job. Jeg vil gerne skubbe på for, at flere virksomheder får øjnene op for, at mennesker med et handicap også er værdifulde medarbejdere for dem. Særligt i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft, er jeg sikker på, at mange virksomheder vil opdage, at det kan være en del af løsningen” siger Karina Vestergård Madsen og fortsætter:

”Mange virksomheder er ikke klar over, hvor meget kvalificeret arbejdskraft de går glip af, når de ikke også har fokus på at ansætte mennesker med et handicap. Det håber jeg, at den nye sociale klausul vil rette op på. Og jeg er overbevist om, at virksomhederne vil opleve, at de får nogle medarbejdere ind med kvalifikationer, som kan skabe stor værdi.”

Københavns Kommune stiller allerede i dag krav til, at kommunens leverandører skal have lærepladser og virksomhedspraktik.

Den nye klausul vil som udgangspunkt gælde for leverandører på kontrakter, der overstiger en samlet værdi på 5 mio. kroner. Et foreløbigt estimat viser, at kommunen indgår ca. 160 nye kontrakter om året i den størrelsesorden.

Det vil være op til den forvaltning, der indgår kontrakten, at foretage en konkret vurdering af, hvor mange mennesker med et handicap, den enkelte leverandør skal have ansat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.