Landevej nær Kalundborg får ny og mere klimavenlig asfalt

Fra i dag, søndag den 4. september, og frem til mandag den 26. september udskifter Vejdirektoratet den gamle asfalt på landevejen mellem Svallerup og Rørby. Arbejdet vil primært finde sted i aften- og nattetimerne.

Der er tale om en strækning på 3,8 kilometer, hvor den gamle belægning først affræses, hvorefter der bliver udført reparationer i dele af den underliggende belægning. Til slut bliver der udlagt ny asfalt og påført vejstriber.

Rastepladsen syd for Svallerup skal ligeledes have nyt slidlag med forudgående reparationer. Den vil være døgnlukket i det meste af arbejdsperioden.

I sidste ende bliver resultatet en mere jævn kørebane, hvilket giver en bedre køreoplevelse for trafikanterne.      

Information til trafikanterne

Vejarbejdet betyder, at der vil blive anvendt lysregulering mellem den sydlige entreprisegrænse ved rastepladsen og krydset i Svallerup, mens strækningen mellem krydset i Svallerup og rundkørslen i Rørby kommer til at være spærret. Der vil samtidig blive etableret omkørselsrute ad Østervang – Hovvej – Dyssevej – Gl. Sorøvej. Den anbefalede omkørsel vil blive skiltet i begge retninger.

Beboerkørsel vil være tilladt for alle, der bor på den spærrede strækning.

På hverdage kommer arbejdet til at foregå i aften- og nattetimerne fra kl. 18.00 til 04.30, mens der om lørdagen kan være spærret til kl. 07:00 og om søndagen til kl. 08:00. Mindre arbejde på indkørsler og lignende bliver udført som dagarbejde udenfor færdselsarealet.

I de perioder, hvor der ikke bliver udført vejarbejde, er der åbent for trafik i fuldt omfang. Man vil dog periodevist være nødt til at køre på fræset eller uafstribet overflade, og derfor vil der være nedsat hastighed på disse strækninger. Ligeledes kan der være aftener og nætter, hvor der ikke er afspærret.

Da arbejdet er vejrafhængigt, kan det ske, at det må udskydes på grund af vejrforhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

--- Default template here