2. maj 2024

Uddannelse: Antallet af optagne på læreruddannelsen i Region Sjælland er steget med 7,2 %, mens det samlede antal optagne på alle læreruddannelserne i Danmark blot er steget med 1,9 % i forhold til sidste år.

1,9 % flere ansøgere er blevet optaget på landets læreruddannelser, mens billedet ser meget bedre ud på University College Sjælland, hvor 7,2 % flere studerende er optaget i forhold til sidste år.

– Vi har gjort meget ud af at fortælle, hvad vores læreruddannelse kan tilbyde. Vi har oprettet en ny sundhedslinje, en idrætslinje på første studieår, og vi har mediefag, som er populært, fortæller rektor på University College Sjælland Ulla Koch.

En stor del af de kommende studerende har søgt ind på læreruddannelsen i Roskilde, hvor de kan begynde i helt nybyggede omgivelser på et campus sammen med studerende fra fire andre uddannelser.

Fakta
Ifølge en opgørelse fra Professionshøjskolernes Rektorkollegium blev der på landsplan optaget 3458 studerende på læreruddannelserne i 2011, og 3524 blev optaget i 2012. University College Sjælland optog 319 ansøgere i 2011, og 342 er indtil nu optaget i 2012.

I Nordjylland og på UCC er der også flere optagne end sidste år, mens der er optaget færre studerende på læreruddannelserne i den øvrige del af Jylland og på Fyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.