29. marts 2024

Lægerne afleverer alligevel ikke deres ydernumre. Foto: Paul Barker

Lægerne afleverer alligevel ikke deres ydernumre. Foto: Paul Barker
Lægerne afleverer alligevel ikke deres ydernumre. Foto: Paul Barker
Hele landet: Lægerne har i dag valgt at beholde deres ydernumre og dermed er konflikten afblæst.

På Praktiserende Lægers Organisations (PLO) repræsentantsskabsmøde i dag på hotel Hilton i København blev det besluttet, at lægerne ikke afgiver deres ydernumre. Organisationens medlemmer havde ellers deponeret deres ydernumre, så de kunne afleveres kollektivt hvis det blev besluttet.

Lægeforeningen ser frem til nye forhandlinger med Regionerne på praksis-området.

– Regionerne bør kvittere for den beslutning, som de praktiserende læger i dag har taget, og komme dem i møde i de forhandlinger, der nu skal i gang.”, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Han peger på, at den nuværende situation viser, hvor stort behovet er for en ny vision for det nære sundhedsvæsen – herunder almen praksis.

– De praktiserende læger har en helt central rolle i det danske sundhedsvæsen. Derfor er det vigtigt at, at parterne sætter sig sammen og laver en fælles plan, som kan fremtidssikre almen praksis, siger Mads Koch Hansen.

Læge formand trækker sig
Formanden for PLO Henrik Dibbern går samtidig af som formand. Det sker på baggrund af, at et flertal i repræsentantskabet stemte nej til forslaget om at deponere ydernumrene, et forslag som Henrik Dibbern støttede. I stedet bliver Bruno Melgaard Jensen konstitueret formand.

Fakta:
– Læger der har en aftale med det offentlige får et ydernummer, hvilket sikrer dem et grundhonorar for de patienter, som er tilknyttet deres konsultation og for udførte konsultationer.

– De praktiserende læger havde deponeret deres ydernummer og hvis de var blevet afleveret, skulle danskerne selv betale for deres lægebesøg efter 1. september, og først bagefter kunne få godtgjort udgiften hos det offentlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.