3. maj 2024

Hele landet: Selvom mange kvinder sig nej til, at de har lyst til sex med en kollega, har tre ud af ti gjort det.

En quickie på kopimaskinen eller en arbejdsfrokost, der ender med en hed tur på et hotelværelse.

Nej tak, siger mange kvinder. Men de gør det alligevel.

Det viser en rundspørge som Wilke har lavet.

Færre end én ud af ti svarer ja til, at de har lyst til at knalde deres kollega.

Alligevel er der næsten præcist samme antal kvinder som mænd, omkring tre ud af ti, der reelt har haft sex med en kollega.

Men der er en god forklaring på misforholdet mellem lyst og virkelighed, mener psykoterapeut og sexolog Flemming Bogø.

– Det er det her med, at man gerne vil være en pæn pige, samtidigt med at kroppen vil noget andet. Så man vil ikke helt stå ved det, man har lyst til, siger han.

Der er også tit forskel på, hvad vi tror om os selv, og hvordan vi i virkeligheden har det, mener parterapeut og sexolog Maj Wismann.

– En ting er, hvad vi rationelt giver udtryk for, en anden ting er, hvordan virkeligheden er, hvis vi er presset på hjemmefronten, er stresset – eller er til den obligatoriske julefrokost, forklarer hun.

Til gengæld kan tre ud af ti mænd tænke sig at have sex med en kollega på deres arbejdsplads. Det er forventeligt, at der er så stor forskel på mænd og kvinder.

– Man ved rent bevisligt, at mænd tænker mere på sex end kvinder. Selvfølgelig er kvinder også til hurtige affærer. Men på en arbejdsplads tror jeg mere, at kvinderne bare konstaterer, at mændene er lækre, hvor mændene godt kan sidde og falde hen i svime over en fantasi, siger Maj Wismann.

Der er dårlige nyheder for chefer med et godt øje til arbejdssex. Kun en halv procent har svaret ja til, at de fantaserer om at få chefen med i kanen.

– Bagefter kommer man til at stå i en ulige magtsituation over for sin chef. Det, der tit sker for kvinder, er for eksempel, at når de lukker op for seksualiteten, så lukker de også op for følelserne. På den måde er der mere på spil, mener Flemming Bogø.

Men danskernes forhold til chef-sex, kan se meget anderledes ud i den virkelige verden.

– Når man svarer, tænker man over konsekvenserne af sine handlinger. Virkeligheden kan måske se anderledes ud, når man står med promiller i blodet, understreger Maj Wismann.

Om selve fantasien om sex på kontoret er der igen kæmpe forskel på mænds og kvinders lyst.

En ud af fem mænd siger ja til, at de fantaserer om sex på arbejdspladsen. For kvinder hedder det tal én ud af 50.

Og måske er det fornuftigt, at den kvindelige del af arbejdsstanden vil undgå knald i kopirummet til julefrokosten.

– De fleste tænker bagefter: Shit, det skulle jeg ikke have gjort. Ikke kun på grund af konsekvenserne, men også fordi det aldrig er lige så frækt, som man havde forestillet sig, det skulle være, griner Maj Wismann.

350 repræsentativt udvalgte danskere har svaret i undersøgelsen fra Wilke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.