2. maj 2024

PRFoto.
PRFoto.

Politik: Det Konservative Folkeparti trak i dag sit forslag om at forbyde den muslimske klæderagt burka.

Forslaget blev i sin tid fremsat af Nhaser Khader og bakket op af Lene Espersen. Men nu trækker partiet altså sit omstridte forslag tilbage. Det sker efter at justitsministeriets jurist er kommet frem til, at et generelt burkaforbud overtræder både den danske grundlov og en Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det Konservatives Folkepartis politiske ordfører, Henriette Kjær, mener at bare det at partiet fremsatte forslaget, har skabt en debat, hvilket hun er glad for.

– Det er en vigtig debat, vi har sat på dagsordenen, og debatten vil føre til ændringer herhjemme.

Selvom partiet har trukket sit forbuds-forslag tilbage, vil de konservative stadig arbejde for at begrænse brugen af burka i Danmark:

– Vi er fast besluttede på at bekæmpe det menneske- og kvindesyn som burka og lignende beklædning symboliserer,” siger Henriette Kjær og fortsætter:

– Vi kan som konservative ikke acceptere, at kvinder her i landet skal påtvinges eller overtales til at lade sig tildække – alene med det formål at afskære kvinden fra at være en aktiv samfundsborger. Danmarks styrke er vores demokratiske fællesskab og alles deltagelse i det – og burkaen forhindrer kvinderne i at blive en del af vores fællesskab. Det er med andre ord for kvindernes skyld, at vi har rejst debatten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.