23. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har indgået et valgforbund i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet i juni næste år.

Det oplyser de to partier i en pressemeddelelse.

-Konservative er det eneste danske parti i Europa-Parlamentets største gruppe, så for Danmarks indflydelse er det helt afgørende, at vi fortsat har et mandat. Vi har en fantastisk stærk kandidatliste med Niels Flemming Hansen i spidsen, og valgforbundet med Liberal Alliance forøger muligheden for et ekstra godt resultat til juni næste år, Det glæder mig, at vores partier også her står sammen, siger de konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Hos Liberal Alliance er der også glæde over det valgtekniske valgsamarbejde, der skal sikre mod stemmespild:

-”Det ligger lige til højrebenet at indgå valgforbund med Konservative og dermed optimere vores partiers muligheder for at blive repræsenteret i Bruxelles. Konservative og Liberal Alliance arbejder til daglig tæt sammen i alle mulige sammenhænge, og derfor giver det også rigtig god mening at gå sammen i et valgforbund til Europa-Parlamentet. Liberal Alliance har endnu sit første mandat til Europa-Parlamentet til gode. Med Henrik Dahl som spidskandidat ser jeg utroligt gode muligheder for, at vi når den milepæl for første gang i partiets historie,” siger Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.