26. marts 2023

Foto: Rolf Larsen.

Der er ikke længere plads til muslingebådene i havnen i Holbæk – det har et flertal i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune besluttet på sit møde onsdag i den forgangne uge.

Det skriver Holbaekonline.dk.

Tidligere holdt muslingebådende til i Holbæk Gl. Havn, men efter det blev besluttet, at havnen fortrinsvis skulle bruges til træskibe, måtte muslingebådene rykke over i den tidligere erhvervshavn.

Men nu har et flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre besluttet, at det skal være slut med muslingebåde i Holbæk Havn.

Som så mange andre steder, er havnen i Holbæk blevet bebygget og der er nu biograf, stort område med bl.a. boldbaner, havnebad og boliger og derfor harmonerer, som det hedder i forslaget, “tung trafik, arbejdskørsel med maskiner og erhvervsfiskeri” ikke med den øvrige færdsel.

Det oprindelige forslag gik på, at muslingebådende skulle være ude af havnen 1. juli i år. Det endte dog med, at de først skal være ude 1. september. Samtidig blev det besluttet, at kommunens administration, skal være behjælpelig med at finde nye pladser uden for kommunen til muslingebådene.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.