28. januar 2023
gold christmas bauble

Arkivfoto: Valeria Vinnik /<a href="https://www.pexels.com/photo/gold-christmas-bauble-246351/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Socialudvalget i København har uddelt ekstra penge til julearrangementer for socialt udsatte. 71 ansøgere modtager økonomisk støtte fra puljen på 881.000 kr.

Julen nærmer sig, og det er for mange en tid med varme og nærhed. Men for nogen er december måned ekstra sårbar. Ensomheden trænger sig på for de socialt udsatte københavnere, der ikke har det store netværk.

For at skabe hyggelige rammer for alle over julen uddeler Socialudvalget i København igen i år økonomisk støtte til organisationer, der afholder julearrangementer for socialt udsatte. Men fordi både mad og el er markant dyrere i år, har Socialudvalget i år udvidet puljen med 400.000 kroner ekstra, så organisationerne ikke er blevet tvunget til at skære ned på deres julearrangementer.

-Alle skal have mulighed for at gå et sted hen og fejre jul, og støtten til julearrangementerne er med til at sikre det. Inflationen presser organisationerne bag julearrangementerne, og derfor er det vigtigt, at de i år får ekstra støtte. Julearrangementerne er helt uvurderlige for byens udsatte, som igen i år har mulighed for at holde jul et sted med nærvær, tryghed og varme, siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).

I alt har udvalget uddelt 881.000 kr. fordelt ud på 71 ansøgere som væresteder, herberger og organisationer, der vil skabe hyggelige rammer omkring julen.

Blandt årets modtagere af julestøtten kan nævnes: Street Society (20.000 kr.), Sind København (5.000 kr.), Det Runde Bord (20.000 kr.) og Frelsens Hær (25.000 kr.).

Ud af de 71 organisationer, der modtager økonomisk støtte, afholder 21 af dem arrangementer på selve juleaften, mens seks afholder arrangementer nytårsaften. De øvrige arrangementer bliver afholdt i løbet af december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.