23. juni 2024

Arkivfoto: Pixabay

Den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania er, ifølge myndighederne, styret af bander og rockere og der har været flere voldsepisoder og drab. Det skaber utryghed for både fristadens beboere og besøgende.

En gruppe Christianitter forsøgte for få uger siden, at blokere Pusher Street for at holde hashsælgerne ude. Men selvom der ikke gik mange timer før hashandlen var igang igen, så har det for alvor sat gang i en diskussion om, hvordan problemerne løses.

-”Situationen på Pusher Street er dybt alvorlig. Christianitterne har tydeligt sagt fra overfor den konstante utryghed, der for ganske nyligt viste sig i endnu et brutalt skuddrab. Jeg står fuldstændig bag christianitterne,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det er den samme gordiske knude, der har været genstand for debat i årevis i Københavns Kommune, hvor Borgerrepræsentationen fem gange har bedt skiftende regeringer om tilladelse til at legalisere cannabis i hovedstaden på forsøgsbasis. Svaret har dog været det samme hver gang og igen for ganske nyligt: Nej.

Nu inviterer Københavns overborgmester så, på vegne af borgerrepræsentationen til debatmøde om fordele og ulemper ved legalisering af cannabis. Det sker efter et overborgmesteren har taget initiativ til at samle blandt andet folk en fristaden Justitsministeriet Københavns Politi for at lave en samlet helhedsplan ved Københavns Kommune der nedlægger Pusher Street.

-”For mig er der ingen tvivl om, at legalisering er et af flere værktøjer, vi skal bringe i spil, for at undergrave det kriminelle marked. Jeg respekterer, at det er et spørgsmål, der deler vandene. Men jeg håber, vi nu kan sætte gang i en nuanceret debat,” siger overborgmesteren.

På mødet, der finder sted d. 18. september kl. 16.30 i Islands Brygge Kulturhus, vil både førende eksperter på området og kommunal- og folketingspolitikere deltage. Man kan tilmelde sig mødet på Københavns Kommunes hjemmeside.

:NB:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.