29. marts 2024

Joy Mogensen Foto: Steen Brogaard.

Roskildes tidligere borgmester og nuværende Kultur- og kirkeminister, Joy Mogensen (S) er gravid. Det skriver hun selv på sin Facebook-side
Joy Mogensen Foto: Steen Brogaard.

Roskildes tidligere borgmester og nuværende Kultur- og kirkeminister, Joy Mogensen (S) er gravid. Det skriver hun selv på sin Facebook-side.

På Facebook skriver Joy Mogensen:

-Jeg er gravid med termin til årsskiftet. Og det er jeg både utroligt glad og taknemlig for. Det er sket med hjælp fra dygtige læger og sygeplejersker på Herlev Hospital, som jeg skylder stor tak for både professionel behandling og forståelse undervejs.

Joy Mogensen mistede i 2019 sit ufødte barn. Om det skriver hun:

-Tabet af min datter kort før termin for halvandet år siden gør, at jeg går den kommende tid i møde med lige dele håb og ængstelse. Jeg beder derfor om forståelse for, at min graviditet er et følsomt spørgsmål, som jeg ikke ønsker at sætte mange flere ord på i offentligheden.

Ikke vaccineret

På grund af graviditeten er Joy Mogensen ikke vaccineret og da Sundhedsstyrelsens vurderer, at gravide er i risiko for et sværere forløb med Covid-19, og kulturministeren har derfor måttet melde fra til den planlagte deltagelse ved OL i Tokyo.

-Jeg er selvfølgelig lykkelig for at være gravid. Det er et ønske, jeg har haft længe. Jeg er ked af, at det betyder, at jeg ikke kan overvære de danske atleters præstationer til OL i Tokyo. Vi har gjort alt, hvad vi kunne igennem Coronakrisen for at hjælpe de danske atleter til at kunne deltage i dette udskudte OL. Derfor ærgrer det mig, at jeg ikke kan følge arbejdet mod OL til dørs og repræsentere regeringen med Dannebrog på tribunen, udtaler Joy Mogensen i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet, hvor hun tilføjer:

-Jeg vil passe mit arbejde frem til det tidspunkt, hvor jeg er nødt til at gå på barsel. Til den tid vil mine opgaver blive varetaget af den person, statsministeren udpeger. Regeringen er et hold, og min graviditet vil selvfølgelig ikke have indflydelse på regeringens prioriteter på kultur- og kirkeområdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.