5. oktober 2023

Covid-19 vaccinen ankommer til Kærbo i Ishøj søndag. Foto: Ishøj Kommune.

Søndag blev Ishøj en af de første danske kommuner til at vaccinere sine borgere mod covid-19. Det skete på Omsorgscentret Kærbo.
Covid-19 vaccinen ankommer til Kærbo i Ishøj søndag. Foto: Ishøj Kommune.

Søndag blev Ishøj en af de første danske kommuner til at vaccinere sine borgere mod covid-19. Det skete på Omsorgscentret Kærbo.

Ishøj Kommunes borgmester Ole Bjørstorpbb glæder sig over at vaccinationen mod Covid-19 nu er i gang, efter de første ældre borgere i dag fik den længe ventede vaccine på Kærbo.

-Det er en historisk dag og lidt af et julemirakel. I dag har vi netop taget det første, lille skridt væk fra en hverdag med restriktioner og begrænsninger og hen imod en nogenlunde normal hverdag, hvor vi igen kan være sammen med vores kære.

Hårdt ramt

Siden epidemien buldrede over Danmark i det tidlige forår, har Ishøj været den hårdest ramte kommune med det højeste smittetal i forhold til befolkningstallet.

Derfor var den lille vestegnskommune også udpeget som et af de første danske kommuner til at modtage den nye covid-19-vaccine.

Den første Ishøj-borger til at blive stukket i armen var 83-årige Jytte Margrethe Frederiksen, som fik vaccinen, mens statsminister Mette Frederiksen overværede det historiske øjeblik via en videoforbindelse.

-Jeg glæder mig på vegne af vores ældre og deres pårørende, som har været blandt de hårdest ramte – både når vi taler om smitte og restriktioner. Vi har kæmpet en hård kamp mod covid-19 her i Ishøj, men det er dejligt, at vi nu kan se lys for enden af tunnelen. Det skyldes ikke mindst vores fantastiske sundheds- og plejepersonale, som har stået i forreste linje det seneste års tid. Jeg vil gerne sende et kæmpe skulderklap til hver eneste af dem, siger Ole Bjørstorp.

Kommunen var klar til at gå i gang

I Ishøj Kommune var forberedelserne til vaccinationen allerede i gang, længe inden den første sending vacciner nåede dansk jord.

Fx havde kommunen indrettet lokaler til vaccinationerne og desuden oprettet et stort korps af frivillige medarbejdere fra kommunens mange afdelinger, som var klar til at træde til og give en hånd med praktiske opgaver, når vaccinationen gik i gang.

-Det betød, at vi allerede havde infrastrukturen på plads og var klar til at gå i gang, lige så snart vi fik adgang til vaccinen. Derfor kunne kommunens praktiserende læger også hurtigt komme i gang med at vaccinere vores ældste og mest udsatte borgere, siger Ole Bjørstorp.

Vi skal stadig holde afstand

Selvom covid-19-vaccinen nu er landet i Ishøj, maner borgmesteren til, at borgerne i Ishøj stadig holder afstand og sørger for god håndhygiejne i den nærmeste fremtid.
For selv om vaccinen markerer begyndelsen på en tilbagevenden til livet før covid-19, er vejen tilbage både lang og kringlet.

-Vi er nødt til at holde fast i de gode corona-vaner, for vaccinen får ikke alle vores udfordringer til at forsvinde med et slag. Fx skal man vaccineres to gange med nogle ugers mellemrum, før vaccinen er effektiv. Desuden kan man muligvis også stadig bære virus og smitte andre, selvom man selv er vaccineret, siger borgmester Ole Bjørstorp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.