27. marts 2023

ibens er tilbage. PRfoto.

ibens er tilbage. PRfoto.

“Sex med dig er som Ølstykke i november” og “Jeg savner min blå cykel” – det var det vi sang med på i 90’erne – og nu er bandet bag, ibens, tilbage.

ibens har siden deres debutalbum fra 1997 – med de to ovenstående hits – været et særegent fænomen i dansk musikhistorie, der ikke minder om ret meget andet i dansk rock.

Trioen er nu tilbage i originalbesætning med et nyt album, carstenshenrikskristians, der udkommer den 10. februar. Sangene tematiserer længslen efter balance, drømmen om forløsning og savnet af det tabte, men også̊ glæden ved skønheden – alt sammen leveret med et humoristisk tvist, som Carsten Lykke er helt unik leverandør af.

Bandets udgave af den klassiske rocktriobesætning er drevet af Carsten Lykkes vokal og energiske guitarspil, Henrik Marstals melodiske basgang og Kristian Oblings Høegs pulserende, hvileløse trommer – og live har bandet altid været i stand til at lyde som en sjælden sammentømret helhed.

Egentlig var ibens stoppet efter halvelektronisk fra 2012, men en jubilæumskoncert for debutalbummet på Posten i Odense ændrede på det. Til koncerten dukkede 500 begejstrede publikummer op og hyldede bandet i en grad, at det føltes som en stor forløsning. Efterfølgende begyndte ibens så̊ småt at mødes jævnligt og indspille nye ideer til numre, og ud fra en stor bruttopulje begyndte carstenshenrikskristians at tage form.

Trioen spiller torsdag d. 14. februar i Lille Vega i København. Se mere på vega.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.