8. maj 2024

Hvidovre Hospital nedlægger 225 stillinger - 60 ansatte er fyret. Arkivfoto: Joachim Rode.
Hvidovre Hospital nedlægger 225 stillinger - 60 ansatte er fyret. Arkivfoto: Joachim Rode.

Hvidovre: Hvidovre Hospital har nedlagt 225 stillinger og afskediget 60 medarbejdere som led i den spareplan, som hospitalets direktion fremlagde 20. januar.

Hvidovre Hospital har afskediget 60 medarbejdere og nedlagt 225 stillinger, for at spare 107 mio. kr., som er målet for hospitalets Spareplan 2010. Det er resultatet, efter at hospitalets afdelingsledelser har gennemgået personalesammensætningen i de enkelte afdelinger.

I alt har hospitalet afskediget 30 social- og sundhedsassistenter, 2 portører, 1 bioanalytiker, 3 fysioterapeuter, 1 ergoterapeut, 8 hospitalsmedhjælpere (køkken- og servicepersonale), 2 håndværkere, 5 kontor/lægesekretærer, 5 sygeplejersker, 1 overlæge og 2 yngre læger.

– Hvidovre Hospital har haft en intensiv proces, hvor afdelingsledelserne har arbejdet tæt sammen med Personaleafdelingen, Udviklings- og Uddannelsesafdelingen og tillidsrepræsenterne for at finde de bedst mulige løsninger. Det samarbejde har fungeret rigtig godt. Når omfanget af afskedigelser kun udgør en begrænset andel af de nedlagte stillinger, skyldes det blandt andet, at vi har gennemført processen over nogle månder, hvor vi har haft mulighed for at genplacere medarbejdere i andre stillinger på hospitalet, siger hospitalsdirektør Torben Ø. Pedersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.