1. december 2023

Modelfoto: <a href="https://pixabay.com/da/users/nastya_gepp-3773230/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4589234">Nastaya Gepp</a> /<a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4589234">Pixabay</a>

Modelfoto: Nastaya Gepp /Pixabay
På sit møde torsdag aften vedtog byrådet i Guldborgsund Kommune en plan for beskæftigelsesindsatsen i det kommende år.

Formand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen er stolt af beskæftigelsesplanen, som han betegner som “ambitiøs”:

– Vi har valgt at sætte barren højt. Fordi vi tror på at den positive udvikling, som vi har oplevet med stigningen i antallet af arbejdspladser i Guldborgsund Kommune siden 2015, vil fortsætte. Beskæftigelsesplanen er det, vi sætter retningen efter i det politiske arbejde, og jeg er sikker på, at den nok skal holde os fast på kursen, siger Ole K. Larsen.

Otte indsatsområder
Beskæftigelsesplanen består både af den beskrivende del, hvor man kan læse om den nuværende situation på arbejdsmarkedet, og en strategisk del, som består af otte forskellige indsatsområder.

De otte indsatsområder er:

– Unge skal i uddannelse eller job
– Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft
– Jobparate og tilflyttere skal i beskæftigelse
– Udsatte borgere skal tættere på arbejdsmarkedet
– Sygefraværet i arbejdsstyrken skal nedbringes
– Flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende
– Det skal være attraktivt for ledige at blive iværksætter
– Rettigheder og pligter skal overholdes, og socialt bedrageri skal bekæmpes

Beskæftigelsesplan 2020 tager afsæt i kommuneplanstrategien, udvalgsstrategien og Beskæftigelsesministeriets mål for beskæftigelsesindsatsen 2020.

– Med beskæftigelsesplan 2019 skabte vi mange gode og synlige resultater. Vi fik fordoblet antallet og flygtning i job og havde en historisk lav arbejdsløshed blandt de 18-24-årige. De resultater er jeg stolt af. Jeg er sikker på, at vi med Beskæftigelsesplan 2020 vil fortsætte den positive udvikling på arbejdsmarkedet, hvor endnu flere kommer i job og bliver selvforsørgende og vores lokale virksomheder får den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, som de efterspørger, slutter Ole K. Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.